Huskyjen elämää

Napapiirin Husky Park on toiminut Joulupukin Pajakylän vieressä jo useita kymmeniä vuosia. Tällä hetkellä puistossa on yli 100 huskya, ja 2-3 kertaa vuodessa saamme myös pentuja, joten puistossa on aina pentuja tai ainakin nuorisoa. 🙂 Husky Parkissa toiminnan keskipisteenä ovat juuri koirat, aidot, puhdasrotuiset siperianhuskyt, joiden hyvinvointiin ja luontaisiin tarpeisiin on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota. Tämä näkyy mm. tarhojen asettelussa, joka on poikkeuksellinen tämäntyyppisessä toiminnassa, sekä koirien ruokavaliossa, joka koostuu pelkästään vitaminoiduista raakaruuasta.

Husky Parkissa ei herätä kukonlauluun…

…vaan soinnikkaaseen huskykuoron ulvontaan. Aamupalaksi huskyille tarjotaan lämmintä ja lihaisaa soppaa, jolla päivä lähtee hyvin käyntiin. Kun tarhat on siivottu, alkaa korvia huumaava huuto, kun kaikki koirat haluavat päästä töihin. Huskyt ovat syntyneet juoksemaan, eikä niille ole mitään mieluisampaa kuin reen vetäminen kavereiden kanssa. Koirat haetaan yksitellen tarhoista ja valjastetaan omalle paikalle reen eteen. Työpäivä koostuu eripituisista safareista, ja päivämatkaa kertyy 30-60 km – aika monta maratonia vuodessa!

Välillä nautitaan välipala. Kun päivä on pulkassa, riisutaan valjaat ja koirat viedään takaisin omiin tarhoihinsa, minkä jälkeen on taas iltasopan aika. Päivä päättyy kuten alkoikin – kiitos- ja hyvänyön ulvontaan.

Ohjeita varaajalle

Olemme avoinna päivittäin, kesäkaudella klo 11-14 ja talvikaudella klo 11-15 (ajalla 15.12.-9.1 klo 10-17), tilauksesta myös muina aikoina. Lyhyitä ajeluita ja safareita (500 m, 2 km) ei tarvitse varata ennakkoon, niitä ajetaan aukioloaikana non-stoppina. Muut safarit tulee varata etukäteen.

Ryhmien osalta pyydämme varmistamaan vierailunne ennakkoon sähköpostitse osoitteessa office(ät)huskypark.fi tai soittamalla meille numeroon 044 755 7730/ Mari Rantanen.

Varauduthan lämpimillä vaatteilla ja jalkineilla, ettei kylmyys pilaa sinulta tätä ikimuistoista kokemusta.

Kuvia Husky Parkista