fbpx
Avoinna joka päivä: 11.00-15.00
Follow us:
Vastuullinen Jafar

Meidän vastuullisuussuunnitelmamme:

Arctic Circle Husky Park haluaa tarjota vierailleen kokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä. Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi toimintaamme kehittämällä ja uusia tavoitteita vuosittain asettamalla. Arvioimme työn vaarat ja haitat, perehdytämme työntekijät toimimaan ohjeiden mukaisesti ja otamme huomioon työntekijöiden turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät näkökohdat. Töiden suunnittelussa ja mitoituksessa huomioidaan työntekijöiden fyysiset ja henkiset edellytykset.

 

Koulutamme henkilökuntaamme ja viestimme sekä henkilöstölle että vieraillemme kestävän kehityksen toimistamme ympäristötietoisuuden ja -sitoutumisen lisäämiseksi. Sitoudumme kaikkien ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun ja oikeuksiin ja torjumme korruptiota sekä lapsiin, teini-ikäisiin, naisiin, vähemmistöihin tai muihin haavoittuvassa asemassa oleviin ryhmiin kohdistuvaa kaupallista, seksuaalista tai muuta hyväksikäyttöä sekä kaikenlaisen häirintää. Kehitämme aluetta ja palveluja esteettömiksi ja parannamme tilojen käytettävyyttä sekä asiakaskokemusta. Avustamme toimintarajoitteiset vieraat reen/ kesäkärryn kyytiin. Viestinnässä ilmaisemme, että kaikki ovat tervetulleita ja että palvelut soveltuvat erilaisille kohderyhmille.

 

Suurin suora ympäristövaikutuksemme syntyy energian ja veden kaltaisten resurssien kulutuksesta. Pyrimmekin aktiivisesti vähentämään energian ja veden kulutustamme sekä minimoimaan jätteen syntymistä ja parantamaan sen lajittelua. Käytämme 100 % uusiutuvaa sähköä ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Mittaamme ja seuraamme ympäristötehokkuuttamme säännöllisesti, myös mittaamalla veden, sähkön ja energiankulutusta sekä toiminnassamme syntyvän jätteen määrän. Olemme asentamassa aurinkopaneeleja uuteen henkilökunta-/ huoltorakennukseen, joka on tarkoitus aloittaa vuonna 2024.

 

Hankinnoillamme on myös suuri epäsuora ympäristövaikutus esimerkiksi kemikaalien osalta. Siksi sitoudumme käyttämään mahdollisimman paljon ympäristömerkittyjä ja sesonkituotteita, emmekä käytä liha-, kala- tai äyriäistuotteita, jotka ovat peräisin uhanalaisista tai suojelluista kannoista tai lajeista. Vältämme liialliseen muoviin pakattuja tuotteita ja käytämme olemassa olevat kertakäyttöastiat loppuun, kunnes saamme uudet sosiaalitilat ja siirrymme kestoastioihin.

 

Lakien, asetusten ja muiden vaatimusten noudattaminen on meille vähimmäistaso, ja sitoudummekin ylittämään nykyiset kestävään kehitykseen liittyvät lait ja -määräykset.

Arctic Circle Husky Park haluaa olla eturintamassa luomassa kestävää matkailualaa ja innostaa muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä osallistumaan kestävän kehityksen toimiin.

Siberian Husky, Midnight Husky hiking, Husky Park Rovaniemi, santa claus village, lapland.